Quantcast

dinsdag 24 februari 2015

PLUSSIZE BRAND | Mod Cloth Swimsuit Campaign


Je ziet het nu steeds vaker voorbij komen in reclame campagnes. Vrouwen in allerlei confectie maten en lichaamsbouw, zoals je hierboven van Mod Cloth ziet.
Tien jaar geleden startte Dove met een Real Beauty Campaign, één van de eerste bedrijven die de discussie aanwakkerde met betrekking tot hoe wij naar de Westerse vrouwelijke schoonheid kijken binnen de reclame wereld. Sindsdien volgden meerdere merken, een ieder met een eigen marketing agenda. Ik noem inderdaad een marketing agenda, want vergeet niet het blijft reclame. Uiteindelijk wil een bedrijf iets aan jou verkopen. Er zit een team van harde werkers die dag en nacht ploeteren om te bedenken hoe zij hun merk gaan profileren op de markt. 
Maar terug naar Mod Cloth, een online winkel gericht op retro mode/lifestyle, verkoopt t/m maat US26 (= maat EUR 54/56, afhankelijk hoe hun snit valt). Deze winkel gooit het 'diversiteit' concept even in een ander jasje. Voor hun nieuwe badkleding campagne gingen een aantal collega's voor de camera poseren, inclusief de oprichtster van Mod Cloth zelf. Hun motto: "We want women to see these photos and feel good." -> We willen dat vrouwen zich goed voelen als ze naar deze foto's kijken?
 Persoonlijk vind ik het niet meer van deze tijd om alleen maar traditionele modellen te gebruiken voor reclame/campagnes. Don't get me wrong, ik houd van een mooie editorial. Ik kan echt genieten van de styling, lichtbewerking en de shot op zich. Maar alleen high-fashion beelden met catwalk-maat-modellen, vind ik passé
Wat ik leuk vind aan de Mod Cloth campagne, is inderdaad de weerspiegeling van een bedrijf en waarschijnlijk ook van hun directe klantenkring. Verschillende maten en vormen binnen een leeftijdscategorie. Ik zie een NL merk als Hema zich ook goed lenen voor zo'n stap en dan met jong en oud door elkaar. Want zeg nou eerlijk, wie gaat er NIET naar de Hema?! Hollaaaaa .....
Wat vind jij hiervan? 
Spreekt het jou aan of zie je liever de traditionele modellen aan het werk?

Lees meer op BuzzFeed inclusief andere foto's. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for stopping by and commenting <3 Nefferth aka Mode Plus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...