Quantcast

vrijdag 19 december 2014

LIFE | Op Reis Met Miss Etam

 Het Begin
Waar moet je aan denken bij het woord 'inkoopreis' ?
En als ik daarbij nog 'Istanbul' toevoeg?
Ga je automatisch denken aan ... ?

Nou zo zat ik dus ook thuis. 
Wat kon ik verwachten van een inkoopreis?
Op het mode academie hoor je verhalen over grote zalen met naaimachines en rijen met allerlei stoffen. Maar goed als je het nooit in het echt hebt gezien, blijft het een vaag vermoeden. Dus één ding was zeker: ik had er zin in.
Ik bedoel : hallo, Istanbul + Miss Etam = Happy Nefferth. 

De Beleving
Aan de hand van een foto collage en mini vlog, neem ik jou mee en laat ik jou zien wat ik heb meegemaakt in Istanbul. 
De Nabeschouwing
Wat mij vooral is bijgebleven hoeveel mensen bezig zijn met de productie kant van mode. Tuurlijk lees je er nieuwsberichten over (vaak hele slechte verhalen) maar het is toch andere koek als je letterlijk een jurkje voor je ogen in elkaar wordt gestikt. Door niet één, nee niet twee, maar maar liefst acht mensen. Ieder met hun eigen specialiteit en taak. 
Of hoe een digitale print via hoogwaardig transfer papier op stof belandt. Erg mooi om te zien trouwens. 
Ik kan niets anders dan respect uitspreken over alle mannen (ja, ja, achter strijk apparaten of naaimachines) en vrouwen die hun aandacht besteden aan de kleding die wij in het Westen dragen. Mijn Miss Etam truitje wordt na deze reis toch in een ander licht gezet. Ik ben nu meer bewust van de mensen achter het product: van hun werkomstandigheden (volgens de richtlijnen van BSCI) tot aan hoeveel mensen bezig zijn aan 1 kledingstuk.

2 opmerkingen:

Thank you for stopping by and commenting <3 Nefferth aka Mode Plus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...