Quantcast

donderdag 3 oktober 2013

Open Brief Aan Plussize Mode Merken In Nederland

Beste plussize mode merken in Nederland,

Je hoeft maar de zoekwoorden plussize, bloggers, brands en collaboration in te vullen bij Google en meteen zie je een scala aan samenwerkingsprojecten tussen bedrijven/merken en bloggers. Wat gelijk opvalt is de afwezigheid van Nederlandse plussize mode-bloggers in de zoekresultaten. Dan denk ik:"Watskeburt?!" 
Hebben we geen Nederlandse plussize bloggers? Nee- genoeg, ik ken er een paar hele toffe persoonlijk. Heeft de Nederlandse vrouw vanaf maat 42 geen behoefte hieraan? Dat betwijfel ik als ik mijn mede bloggende collega's ondervraag. Zodra  er een mode artikel online gaat, wordt er geliked, gedeeld en commentaar gegeven. Reden genoeg om te concluderen dat er behoefte is aan leuke plussize mode. Maar waarom blijft de samenwerking tussen Nederlandse merken/bedrijven  met Nederlandse plussize bloggers uit. Je zou juist denken dat Nederland hierin voorop zou (en wil) lopen? 

Misschien is er geen inspiratie? Dus ik dacht: "ik help een handje mee." 
Hier 3 tips bij het samenstellen van plussize bloggers samenwerkingslijst:


 1. Zorg voor diversiteit in maat, ethniciteit, leeftijd en stijl. De plussize vrouw is niet gesneden uit 1 hout (zoals elke vrouw eigenlijk). Hoe divers de groep bloggers, hoe groter de groep vrouwen je aanspreekt. 
 2. Durf plussize bloggers te vragen om input over de collectie. We houden van mode, we zijn stijlvol en volgen trends op de voet.
 3. Last but not least: het is een kwestie van gewoon doen! Wij zijn er klaar voor. 
Namens de plussize mode-bloggers in Nederland,
Nefferth Bernadina aka Mode Plus 


18 opmerkingen:

 1. Ja en als de bladen veel aandacht zouden geven aan plus size mode, dan zou ik het nog begrijpen. Maar dat is ook niet het geval! Maar misschien moeten sommigen nog een beetje wennen aan het digitale tijdperk, denk ik soms wel es....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed artikel ! Mamignon Ecologische Nachtkleding op maat is er klaar voor !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben pyjama's, nachthemden, badjassen, jogakleding en loungewear voor de lange, korte, slanke en volle dames !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou me aanbevolen!! :D
  http://deborahswardrobe.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow Nefferth, je slaat de spijker op z'n kop! Had het graag ook anders gezien in NL. Snap er helemaal niets van...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien dat de bloggers van Nederland ook zelf nog een klein lesje kunnen volgen in hoe een moderedacteur werkt?
  Ik vind dit veel teveel vanuit één richting belicht en herken mij als plus size merk hier helemaal niet in! Ik doe aan maat, leeftijd en huidskleur diversiteit.
  Je hebt wel een beetje een punt dat Nederlandse plus size merken niet gewend zijn om gebruik te maken van vrije publiciteit dat heeft deels ook te maken met het feit dat er veel buitenlandse merken hier verkocht worden door agenten en die krijgen geen budget van het moederbedrijf om hier iets aan publiciteit en marketing te doen. Maar wees maar wat concreter hoe zie je zo'n samenwerking? Kleding lenen voor foto's? Mits met naamsvermelding en van enig niveau geen probleem. Wil je een advertentie? Kom dan met een goed voorstel en eerlijke cijfers over bereik van je blog. Bedenk wel dat veel merken het ook niet breed hebben en liever in de ontwikkeling van de collectie investeren dan in advertenties. Het meepraten over de collectie misschien, maar ik heb ook klanten waar ik al interactie mee heb dus overtuig mij maar wat je meerwaarde is. Ik ben er voorzichtig mee omdat het wel mijn geld is dat geïnvesteerd wordt. En ja gek misschien, maar ik vind ook dat ik zelf behoorlijk wat mode en stijlkennis heb na 20 jaar moderedacteurschap. Enne als ik nou volgende keer bloggers vraag als model voor mijn foto's dan is het best leuk als jullie ook gewoon ja zeggen. ;-) Was getekend Sarah die van de Sweeties.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Sarah,
   Ergens heb je een punt, dat het om tweerichtingsverkeer gaat en je vrij staat om te investeren in eigen ontwikkeling. Maar hoe leuk zou het zijn om elkaar te kunnen versterken.
   Mocht je ooit een samenwerking met een blogger als model aan willen gaan.
   Kijk dan eens bij www.fabandluxury.com

   Liefs Saskia

   Verwijderen
  2. Hallo FL curves, Dank voor je aanbod, maar laat mij eerst maar eens weten wat je bereik is etc. Enig teken dat je weet wat mijn merk is en waar het voor staat en dat je dat bergijpt zou ook slim zijn om te laten zien. Als ik weer modellen zoek dan doe ik een aankondiging in mijn nieuwsbrief en op mijn Facebook pagina. Vriendelijke groet, Sarah

   Verwijderen
 7. Ik ben het met anoniem (Sarah van de Sweeties) eens. Bloggers moeten een meerwaarde bieden. Als bedrijven een meerwaarde zien, dan komt die samenwerking er zeker. Modemerken doen hun best om professioneel over te komen. Hun naam verbinden aan bloggers die er - bijvoorbeeld op vlak van taal - maar met hun pet naar slaan, doen ze liever niet. Responsgericht schrijven is een kunst. Helaas beheersen niet alle bloggers die kunt en daar knelt volgens mij het schoentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey NEfferth
  Super artikeltje
  Ik voel volledig met je mee. Hier in België staan we neit veel verder
  Kussie
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Helemaal mee eens. Ik lees inderdaad ook vaak dezelfde bloggers, terwijl ik er zelf ook wel een (andere) mening over heb. Ik merk dat ik nu ook meer op avontuur ben in de plussize mode, ipv Miss Etam Promiss M&S H&M leeg te shoppen. Er is nog zoveel meer (betaalbare) plussize mode die de rest van NL ook moet leren kennen. Ik steun je/jullie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoveel betaalbare plussize mode? Betaalbaar voor iedereen? Welke webshop, blog, of plussize winkel ik ook bezoek... alles is zo vreselijk duur. Ik zou graag die adresjes willen weten waar ze dan die betaalbare leuke mode hebben, zodat deze volle vrouw in de bijstand ook eens leuke kleding kan dragen. Super blog trouwens Neffert!!

   Groetjes Lies

   Verwijderen
  2. Hoi Madelon,
   Zou het ook leuk vinden als je vertelt waar er meer betaalbare plussize kleding te koop is. Tot nu toe heb ik die nog niet kunnen vinden.
   Help? :-)
   Nefferth, leuk artikel!
   Xx

   Verwijderen
  3. Ik merk dat hier dus nog een gat te vullen is, vooral in deze periode van crisis. Ik geef wel toe dat ik wel vaak iets duurs (dat is voor mij een kleding stuk rond de € 75,-) combineer met leuke koopjes. Echter is mijn maat 46/48/50 dus heb ik ook vaak 'geluk' bij bijvoorbeeld WE of Shoeby met de XXL maten. Mams heeft maat 50/52 en zit ook krap bij kas, maar wil altijd wel iets bijzonders en vrouwelijks. Die shopt via Facebook.
   Ik heb trouwens ook een super leuk 2e hands tuniekje van New Look via Facebook gekocht. Hier zijn een aantal mensen gestart met het verkopen van grote maten kleding, voor weinig centen.

   Verwijderen
  4. Dank je wel voor je reactie Madelon. Ik zal ook eens zoeken op facebook, goed idee!
   Wist niet dat Shoeby ook grotere maten had, ga ik ook eens op kijken.
   Xx

   Verwijderen
  5. Kijk ook regelmatig op Marktplaats. Door de yoyo trend doen regelmatig net afgevallen of juist weer aangekomen dames hun kleding weg. Verder zijn er ook een aantal buitenlandse webshops actief in Nederland mijn favoriet is asos.co.uk En kijk eens bij C&A hun XL serie is merendeels troep, maar er zitten soms goede stukken tussen. En My sixth sense is hun klassiekere lijn die loopt nu ook door t/m 52. Vooral rond de feestdagen al vaak goed gescoord, Paillette blazer (leuk op jeans), zijde blouses etc.
   Nog een tip: Kies een stijl die bij je past en vul zo je garderobe aan, dan doe je minder miskopen en heb je niet bij elke trend een nieuwe garderobe nodig. Maak en collage van plaatjes die je mooi vindt zodat je weet welke vormen, stijlen en kleuren je aantrekkelijk vindt. Check bij een vriendin die je vertrouwd en die een goede smaak heeft wat zij je wel en niet vind staan. Bedenk ook even hoe je leven eruit ziet. Voor je werk heb je misschien kledingeisen? Sport je dan heb je sportkleding nodig etc. Neem niet klakkeloos over wat blogmeisjes op zichzelf showen, tenzij je een look a like van hun bent qua figuurtype en huid- en haarkleur. Het is natuurlijk wel leuk als inspiratie! En kan vrouwen die niet zoveel durven laten zien dat er heel veel leuke combinaties te maken zijn. En last but not least ook in de kleinere maten zijn prijssegmenten, dus niet altijd meteen zo gaan piepen en zielig doen over grote maten mode. Sarah van de Sweeties

   Verwijderen
 10. Hey,
  Met het merk X-two proberen we zo veel mogelijk bloggers als websites te benaderen voor een samenwerking.
  Je kan altijd iets voor elkaar terug om meer publiciteit en naamsbekendheid te krijgen.

  Wij werken met de maten 44 t/m 60 en proberen zoveel mogelijk diversiteit aan de modellen en artikelen te geven, ook omdat we actief zijn in verschillende landen en dit een must vinden.

  Mochten wij bloggers niet goed kunnen vinden, staan wij nog steeds open voor verschillende samenwerkingen. Je kan ons bereiken door een mail te sturen naar info@x-two.com.

  Groetjes
  Kelly Meijers
  www.x-two.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Volgens mij gaat het een en ander een beetje off-topic hier. Leuke discussies, maar het gaat om de nederlandse plussize merken die het laten afweten. Niet om de bladen, niet om goedkopere adressen. Nefferth merkt (terecht) op dat de nederlandse plusmerken het laat afweten op samenwerkingsgebied met bloggers. Willen ze niet weten wat de nederlandse vrouw aan wil trekken? Zijn ze ergens bang voor? Ik zou als merk willen weten wat er speelt bij mijn doelgroep...

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by and commenting <3 Nefferth aka Mode Plus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...