Quantcast

zondag 19 december 2010

Raad eens? (dutch version only)

Raad eens wat ik heb gedaan? 

Ik ben naar de sportschool geweest. Op zich niks bijzonders.
Maar als je mij kent, dan denk je dat de einde van de wereld nadert (sportschool is niks voor mij dus).Ik zal je het eerlijk vertellen; na mijn eerste bezoek verliet ik de sportschool compleet in de war. Ik had een fit test gedaan en jaaaaa, je raadt het al mijn eindresultaat stond met DIKKE VETTE letters: MATIG. Laat ik het zo zeggen, het was confronterend om die woorden op papier te zien. Dat gevoel werd versterkt toen ik een eind gesprek had met de sport instructeur.
Sportinstructeur: "Mevrouw, hoe gaat het met eten?"
Ikke: "Hoe bedoelt u?"
Sportinstructeur: "Heeft u misschien advies nodig om te weten wat u moet eten?"
Ikke: "Oh, nee hoor. Gaat goed."


Voordat jullie met z'n allen boos worden op die verschrikkelijke lompe en beledigende woorden, wil ik de feiten in perspectief brengen. Want wat dacht en bedoelde meneer wel? Kunnen dikke vrouwen niet goed eten? We zijn toch allemaal lui en hebben gebrek aan zelf discipline? Hoe kan het anders zijn dat we zoooo dik zijn (geworden)?Laat me voor meneer opkomen:
- hij was stagiair 
- hij kwam zenuwachtig over (of was hij toch bang dat ik hem voor een kerststol zou aanzien en stiekem bijten??)
- hij voerde uitsluitend zijn werk uit 


Ik zou mezelf niet zijn als ik dat gevoel van verwarring eens dieper ging analyseren:Voelde ik mij schuldig omdat ik nu lid was geworden bij een sportschool? Hield ik niet meer van mijn lichaam en mijn rondingen? Was ik nu een grote nepperd? 


Als je mijn blog langer leest dan weet je dat ik helemaal pro zelf-acceptatie ben. Wees blij met de persoon dat je in het hier en nu bent en met het lichaam wat je nu hebt. Vandaar uit kun je altijd werken naar een betere jij als je het verlangt. Door lid te worden van een sportschool ben ik wel aan het denken gezet. Het allerbelangrijkste vind ik dat je eerlijk moet zijn tegenover jezelf. Zo wat houdt deze fitness fase dan precies in ?


Het enige antwoord wat ik op dit moment heb, is: 
JA, IK HOUD VAN MIJN DIKKE, RONDE, LICHAAM
 IK HOUD VAN MEZELF! 


Wat ik minder leuk vind als ik na een eindje lopen al helemaal buiten adem ben. Ik lijk wel soms een bejaarde als het gaat om mijn conditie. Dat vind ik niet tof.
Aan de andere kant ben ik bang om mijn rondingen kwijt te raken. In dit lichaam ben ik van mezelf gaan accepteren en van mezelf gaan houden. Toen ik dun(ner) was, had ik een erg negatief zelfbeeld. Ik was allesbehalve mooi, lief, aardig, slim, grappig etc......
Misschien is het een reden waarom ik "dun(ner) zijn" associeer met niet gelukkig zijn. Als ik van omvang zou verminderen, ben ik dan ook het respect van de grote-maten- gemeenschap dan kwijt?


Aan de einde van de dag, moet je ZELF in de spiegel kijken. Je kunt dat niet in iemand anders schoenen schuiven. Als ik kijk, kijk ik vol trots. Ik besef me dat mijn verwarring niet eens om het dik/dun-zijn draait. Het gaat om mijn eigen perfectionistische streven. Om de beste te zijn. Om de eisen zo hoog te stellen dat niemand die zou kunnen halen. 


Gelukkig geef ik mezelf toestemming om naar die donkere plek te gaan.
Ik mag me onzeker voelen, ik mag mijn twijfels hebben en uiten. 
Maar ik mag vooral ontzettend veel van mezelf houden.


 H&M:
Rode jurk
Zwarte kanten jurk


Evans:
Zwarte kanten panty


Gets:
Zwarte riem 


Shoeline:
Zwarte sleehakkenHoud van JEZELF wat voor maat dan ook!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thank you for stopping by and commenting <3 Nefferth aka Mode Plus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...